Video

 

De fleste videoer herunder er lagt ind via YouTube. Det kan godt vare lidt, inden videoerne kommer frem.

Hvis du vil se en YouTube-video igen efter endt afspilning, skal du klikke på cirkelpilen i bunden af videoen.

___________________________________________________

Grævlingen må vente

Søren Villumsen fra Skals har sendt denne video, som viser, at en grævling har respekt for de fire dåer, som ikke vil lade den komme til fodertønden, før de er færdige.
Tak til Søren.

Unge dåhjorte

Et par unge dåhjorte på skovtur i fredningsområdet

Juleaften ved fodertønden

Juleaften ved fodertønden: Søren Villumsens vildtkamera fangede disse dåer ved en fodertønde i fredningsområdet.

De kom forbi et vildtkamera i fredningsområdet

16. december 2018

Dåvildt på Nørdam

26. april 2018: Mads Piilgaard (Nørdamvej 27) har sendt os denne fine lille video af dåvildt på Nørdam.
Tak for det, Mads.

2. april 2018: Søren Villumsen fra Skals har sendt disse videoklip af dådyr ved foderpladsen. Det er sikkert grævlingen, der har væltet fodertønden sidst i videoen.

Dåvildt i sneen

5. marts 2018: Dådyrene er langsomt begyndt at komme tilbage til kerneområderne efter fællesjagten den 2. dec. 2017.
Hjorten på denne video fra fredningsområdet ser ud til at ville markere, at det er ham, der bestemmer.

9. febr. 2018: Det kniber lidt med billeder af dåvildtet i fredningsområdet i denne tid, så vi viser lige denne lille video af en ræv, som har været heldig at fange en stor ørred i nærheden af denne skov i fredningsområdet.
Som det ses, er ørreden stadig i live, og det lykkes "fiskeren" at jage en anden interesseret ræv væk
(...skru op for lyden)

Hvad er det for et dyr?

14. dec. kl. 03.20 fangede et vildtkamera dette dyr mellem Hørup og Holmegård.
Som du kan se, er det svært at bedømme, hvilket dyr det drejer sig om, så vi sendte videoen til Naturhistorisk Museums ulveeksperter i Aarhus for at høre, om det er en hund, en guldsjakal, en ulv eller noget helt andet.
Biologerne svarede, at de ikke kunne bedømme, om det er en ulv, men at videoen vil indgå i deres database over observationer (klik på billedet for at se videoen)

Det rene julekort

12. dec. 2017: Hermed en lille, stemningsfuld julehilsen til denne hjemmesides trofaste besøgende (video fra fredningsområdet).

Dåvildt i Skringstrup

27. nov. 2017: Nogle sammenklip af videoer optaget i Skringstrup af Leif Gades vildtkamera.

Ræven har respekt for dåen

19. nov. 2017: En ræv forfølger en då med kalv. Ræven er tydeligvis koncentreret om kalven, men dåen jager ræven væk. Bemærk dådyrenes løftede haler som tegn på ophidselse.
(se også fotos af begivenheden under fanen "Foto")

29. og 30. okt. 2017: Dådyrene og rådyrene færdes på de samme stier i skoven. Dåen er meget opmærksom på vildtkameraet og føler sig lidt usikker (fredningsområdet).

Brunsttiden nærmer sig

4. okt. 2017: Efter at have tilbragt sommeren ude i landskaberne er de store dåhjorte i fuld gang med at finde tilbage til kerneområderne, hvor dåerne befinder sig og snart går i brunst.
Hjorten her er klar til at møde dåerne og til at tage kampen op med andre store hjorte i området - læg mærke til hans opsvulmede hals og store strubehoved.
Brunsttiden tager så hårdt på hjorten her, at han i den måneds tid, brunsten varer, taber 15-20 kg af sin kropsvægt, så det er godt for ham, at han her er i rigtig god foderstand. (video fra fredningsområdet)

12. maj 2017: En stor rudel på 11 dådyr i den vestligste ende af Herredsvejen lidt nord for Skals (video: Søren Villumsen)

21. marts 2017: Et vildtkamera i den vestligste ende af Herredsvejen nord for Skals fangede disse to dåer, som ser drægtige ud.
Det skal blive spændende at se, om de har tænkt sig at sætte deres kalve i dette område og måske etablere en bestand her (video: Søren Villumsen)